Grčka ATE banke traži kupca za 20,3 odsto akcija AIK banke

Bez autora
May 07 2012

Grčka ATE banka objavila je danas konkurs za prodaju svih 20,3 odsto akcija koje poseduje u AIK banci iz Niša. Investitorima je ponuđeno 1.774.114 običnih i 316.767 kumulativnih prioritetnih akcija, što je najveći pojedinačni udeo u akcionarskom kapitalu AIK banke. Niška AIK banka ima 5,7 odsto udela na srpskom tržištu po ukupnoj aktivi koja iznosi 143 milijarde dinara. Prema podacima iz finansijskog izveštaj, AIK banka je u 2011. godini imala profit od 2,9 milijardi dinara i ostvarila 329 dinara zarade po akciji. ATE banka je kao finansijske savetnike angažovala IBG banku iz Grčke i kompaniju EPIC iz Srbije. Potencijalni kupci akcija mogu da se obrate savetnicima do 11. maja za dobijanje kratkog profila AIK banke, a ukoliko žele da kupe akcije imaju rok do 15. maja da dostave savetnicima izjavu o zainteresovanosti za kupovinu akcija.

AIK banka: Grci nude svoje akcijeGrčka ATE banka objavila je danas konkurs za prodaju svih 20,3 odsto akcija koje poseduje u AIK banci iz Niša.

Kako se navodi u oglasu, investitorima je ponuđeno 1.774.114 običnih i 316.767 kumulativnih prioritetnih akcija, što je najveći pojedinačni udeo u akcionarskom kapitalu AIK banke.

Niška AIK banka ima 5,7 odsto udela na srpskom tržištu po ukupnoj aktivi koja iznosi 143 milijarde dinara. Prema podacima iz finansijskog izveštaj, AIK banka je u 2011. godini imala profit od 2,9 milijardi dinara i ostvarila 329 dinara zarade po akciji.

U oglasu se navodi se da je ATE banka kao finansijske savetnike angažovala IBG banku iz Grčke i kompaniju EPIC iz Srbije.

Potencijalni kupci akcija mogu da se obrate savetnicima do 11. maja za dobijanje kratkog profila AIK banke, a ukoliko žele da kupe akcije imaju rok do 15. maja da dostave savetnicima izjavu o zainteresovanosti za kupovinu akcija.

Trenutna cena običnih akcija AIK banke na Beogradskoj berzi (www.belex.rs) iznosi 1.600 dinara. Tržišna kapitalizacije AIK banke je oko 14 milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik